Αν δεν κάνετε αυτά, τα μάτια σας θα “γεράσουν” νωρίς Τα μάτια απαιτούν ειδική μεταχείριση και φροντίδα, είτε πρόκειται για μια αλλαγή στις καθημερινές σας συνήθειες είτε για την χρήση κάποιου καλλυντικού, προκειμένου το ευαίσθητο δέρμα των ματιών να εμφανίζεται πάντα νεανικό. Οι παρακάτω έξυπνοι τρόποι φροντίδας των ματιών θα σας εξασφαλίσουν ότι δεν θα ξυπνήσετε ποτέ ξανά με πρησμένα μάτια.
Αν δεν κάνετε αυτά, τα μάτια σας θα “γεράσουν” νωρίς


Τα μάτια απαιτούν ειδική μεταχείριση και φροντίδα, είτε πρόκειται για μια αλλαγή στις καθημερινές σας συνήθειες είτε για την χρήση κάποιου καλλυντικού, προκειμένου το ευαίσθητο δέρμα των ματιών να εμφανίζεται πάντα νεανικό.

Οι παρακάτω έξυπνοι τρόποι φροντίδας των ματιών θα σας εξασφαλίσουν ότι δεν θα ξυπνήσετε ποτέ ξανά με πρησμένα μάτια.

Η περιποίηση ομορφιάς που προσφέρει ο ύπνος

Ο ύπνος αποκαθιστά τη φυσική ισορροπία του δέρματος και αυξάνει την αποτελεσματικότητα σε θεραπείες περιποίησης της επιδερμίδας. Το δέρμα σας αναζωογονείται αυτόματα κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αν δεν κοιμάστε αρκετά, τότε θα έχετε αυξημένα επίπεδα στρες, το οποίο με τη σειρά του ενεργοποιεί τα επινεφρίδια που δημιουργούν μια υπερβολική παραγωγή της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης. Η συγκεκριμένη ορμόνη διεγείρει τους σμηγματογόνους αδένες που παράγουν περισσότερα έλαια. Κλινικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι το στρες είναι ο κοινός παρονομαστής πολλών προβλημάτων του δέρματος.

Φροντίδα με κρέμες ματιών

Δεδομένου ότι το δέρμα των ματιών είναι το πιο λεπτό δέρμα στο σώμα, απορροφάει ακόμα καλύτερα μια αλοιφή με αναζωογονητική δράση. Οι κρέμες απορροφούνται καλύτερα από το δέρμα των βλεφάρων, ωστόσο, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι περιέχουν τα σωστά συστατικά για τη βέλτιστη υγεία του δέρματος. Χρησιμοποιήστε κρέμες που περιέχουν ρετινόλη, βιταμίνη C και αυξητικούς παράγοντες.

Γυαλιά ηλίου

Προστατεύουν το λεπτό δέρμα στην περιοχή των ματιών, η οποία είναι πολύ ευαίσθητη στις επιβλαβείς υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου (UV). Οι ρυτίδες που σχηματίζονται γύρω από τα μάτια είναι τόσο λεπτές, ώστε το δέρμα σακουλιάζει και κρεμάει πάνω από μάτι. Η προστασία των ματιών από τον ήλιο πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα, ανεξάρτητα από τον τύπο και τον τόνο του δέρματος ή το χρώμα των ματιών.

Πρησμένα μάτια; Περιορίστε την κατανάλωση αλατιού

Σχεδόν όλοι έχουμε ξυπνήσει με πρησμένα μάτια που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με μια απλή κρέμα. Για να έχετε νεανικά μάτια είναι σημαντικό να δώσετε έμφαση όχι μόνο στον ύπνο και το άγχος σας, αλλά να αποφεύγετε μια διατροφή υψηλή σε νάτριο που μπορεί να οδηγήσει σε πρησμένα, κουρασμένα μάτια. Αποφύγετε το αλάτι κατά τη διάρκεια του δείπνου, επειδή ένα αλμυρό τελευταίο λίγο πριν πέσετε για ύπνο στο κρεβάτι, θα κάνει τα πράγματα χειρότερα για τα μάτια σας. Το σώμα χρειάζεται αλάτι, απλά είναι καλό να το περιορίζετε αργά το βράδυ. Τα νεφρά ελέγχουν την κατακράτηση των υγρών και όταν το επίπεδο του αλατιού είναι υψηλό, τα νεφρά θα συγκρατούν περισσότερο νερό, κάτι που οδηγεί σε φούσκωμα. Το δέρμα κάτω από τα μάτια είναι τόσο λεπτό, ώστε μόλις τα επίπεδα νατρίου είναι υψηλά και το σώμα είναι σε κατάσταση ηρεμίας (στην οριζόντια θέση ύπνου), το νερό θα συγκεντρωθεί κάτω από τα βλέφαρα. Έτσι το πρωί υπάρχει μια αξιοσημείωτο πρήξιμο κάτω από τα μάτια.


Περι Υγείας και Ομορφιάς

Περι Υγείας και Ομορφιάς

Φροντίζουμε τον εαυτό μας με προϊόντα που μας δίνει απλόχερα η φύση.