Η δράση του, η σωστή δίαιτα σταφυλοθεραπείας και μάσκες ομορφιάς με βάση το σταφύλι
Το σταφύλι είναι πολύ περισσότερο από ένα γευστικό φρούτο. Οι ευεργετικές ιδιότητες των συστατικών του είναι ανεκτίμητες για τη διατήρηση της υγείας μας και όχι μόνο. Ανακαλύψτε τις!

Η αξία του σταφυλιού


Το σταφύλι είναι ένας σπάνιος καρπός, που κρύβει μέσα στη σάρκα, τα κουκούτσια και την φλούδα του όλες τις ευεργετικές ιδιότητες της φύσης.

Τα ενεργά συστατικά που περιέχει αποτελούν ένα ισχυρό αντίδοτο ενάντια στους παράγοντες που προκαλούν τη σταδιακή φθορά του οργανισμού, η οποία επέρχεται με το πέρασμα των ετών. 
Καταρχήν, τα κουκούτσια του είναι πλούσια σε πολυακόρεστα οξέα, τα οποία συμβάλλουν στη ενυδάτωση της επιδερμίδας και βοηθούν στη διατήρηση της απαλότητας και της ελαστικότητάς της.

Η ρόγα περιέχει σάκχαρα, ιχνοστοιχεία, καθώς και τις κυριότερες βιταμίνες του συμπλέγματος Β,  οι οποίες είναι απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού και την παραγωγή ενέργειας από τις τροφές.

Ωστόσο, ο αληθινός πλούτος του σταφυλιού  βρίσκεται στη φλούδα του. Πρόκειται για τις πολυφαινόλες, ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες ξεπερνούν σε ποσοστό 20-30 % ακόμα και την δράση των βιταμινών Ε και C.
Οι χημικές αυτές ουσίες παγιδεύουν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες δημιουργούνται στην ατμόσφαιρα και στη συνέχεια εισέρχονται στο δέρμα, προκαλώντας την οξείδωση των κυττάρων, φαινόμενο που εκδηλώνεται με τη  πρόωρη γήρανσή τους.

Το μυστικό της σταφυλοθεραπείας
Η αξία του σταφυλιού είναι γνωστή από την αρχαιότητα, καθώς ο Ιπποκράτης το αποκαλούσε «ελιξίριο νεότητας» και το θεωρούσε πανάκεια για τη πρόληψη και την αντιμετώπιση κάθε οργανικής βλάβης.

Σήμερα, η εκτεταμένη συμβολή του στην υγεία αναγνωρίζεται διεθνώς, με την ίδρυση των πρώτων κέντρων σταφυλοθεραπείας στη Γαλλία και την Αμερική. Πρόκειται για εξειδικευμένα κέντρα επαγγελματικής φροντίδας, που βασίζονται αποκλειστικά και μόνο στις ευεργετικές ιδιότητες του σταφυλιού. Έχουν τη μορφή των πολυτελών κέντρων θαλασσοθεραπείας, τα οποία είναι γνωστά ως Spa και η λειτουργία τους στηρίζεται στη ίδια φιλοσοφία. Προσφέρουν δηλαδή στις πελάτισσές τους μια αποτελεσματική κούρα ευεξίας και ομορφιάς, που συνοδεύεται από μια ισορροπημένη και αποτοξινωτική δίαιτα.

Η καινοτομία έγκειται στο γεγονός ότι χάρη στο σταφύλι, συνδυάζονται για πρώτη φορά υδροξυ-οξέα φρούτων και ισχυρές αντι-οξειδωτικές ουσίες στο ίδιο πρόγραμμα περιποίησης, με αποτέλεσμα την εντυπωσιακή αναζωογόνηση του οργανισμού.

Το πρώτο κέντρο σταφυλοθεραπείας ονομάζεται Caudelie Vinotherapie Spa και ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1999 στην ομώνυμη γραφική γαλλική πόλη. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, η σταφυλοθεραπεία ξεπέρασε τα σύνορα της Γαλλίας και κατέκτησε τον  κόσμο. Επώνυμες πελάτισσες από τον χώρο του jet-set, ηθοποιοί  του Χόλλυγουντ και διάσημα τοπ-μόντελ αποτελούν τους πλέον συχνούς επισκέπτες αυτών των κέντρων ομορφιάς, οι οποίοι εμπιστεύονται τη διατήρηση της υγείας και της ομορφιάς της επιδερμίδας τους και του οργανισμού τους εν γένει στη δύναμη του σταφυλιού.
Η εταιρεία Caudelie έχει δημιουργήσει μία ολοκληρωμένη σειρά καλλυντικών βασισμένη στις ιδιότητες της σταφυλοθεραπείας η οποία έχει φανατικούς υποστηρικτές.

rsz caudalie spa vinotherapie

Δίαιτα με σταφύλια
Η σταφυλοδίαιτα αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία για αποτοξίνωση, ενώ ταυτόχρονα  προσφέρει στον οργανισμό πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία, μεταξύ των οποίων βιταμίνες A, B και C, φώσφορο, μαγνήσιο, σίδηρο και μηλικά οξέα. Οι θεραπευτικές ιδιότητες του σταφυλιού περιλαμβάνουν την αντιμετώπιση της δυσπεψίας, της δυσκοιλιότητας, καθώς και τη βελτίωση παθήσεων όπως η χολολιθίαση, η  σιδηροπενική αναιμία και οι χρόνιοι ρευματισμοί. Τα σταφύλια, εκτός από θρεπτικά, είναι και διουρητικά, πρέπει όμως να καταναλώνονται ώριμα, γιατί σε αντίθετη περίπτωση μπορούν να προκαλέσουν στομαχικές διαταραχές. Εξίσου σημαντικό όμως είναι το καλό πλύσιμο, καθώς τα αμπέλια ραντίζονται συχνά με φυτοφάρμακα, τα οποία είναι πολύ βλαβερά για την υγεία μας.
Η δίαιτα με σταφύλια βασίζεται στη κατανάλωση 200 γραμ. λευκών ή μαύρων σταφυλιών την ημέρα, ποσότητας που αντιστοιχεί σε 1600 θερμίδες,  για μια εβδομάδα. Την δεύτερη εβδομάδα το διατροφικό πρόγραμμα μπορεί να  εμπλουτιστεί και με άλλα φρούτα, όπως αχλάδια, μήλα  πορτοκάλια και μπανάνες ή σαλάτες παρασκευασμένες από μια ποικιλία φρέσκων λαχανικών.
Με το πέρας του δεκαπενθήμερου, έχουμε απαλλάξει τον οργανισμό μας από τις τοξίνες που συσσωρεύονται κατά τον φυσιολογικό μεταβολισμό των κυττάρων, ενώ ταυτόχρονα έχουμε ξαναβρεί τη χαμένη μας σιλουέτα.

Home-made συνταγές προσώπου
Μπορούμε να παρασκευάσουμε μάσκες περιποίησης προσώπου με το χυμό ώριμων σταφυλιών αποφεύγοντας κάποιες ποικιλίες που ο χυμός τους είναι χρωματισμένος.
-Παίρνουμε το χυμό από τον αποχυμωτή και τον ανακατεύουμε με μια κουταλιά γιαούρτι.
-Στη συνέχεια, απλώνουμε σε στεγνή και καθαρή επιδερμίδα και αφήνουμε για μερικά λεπτά.
-Μπορούμε επίσης να μουλιάσουμε βαμβάκι στο χυμό και να κάνουμε κομπρέσες γύρω από τα μάτια. Έπειτα, ξεβγάζουμε με άφθονο νερό.
-Επίσης, μπορούμε με το φρέσκο χυμό σταφυλιών να κάνουμε επιθέματα στο πρόσωπο ή να τον κρατήσουμε στο ψυγείο σε ένα μπουκάλι και να τον χρησιμοποιήσουμε ως τονωτική λοσιόν, μετά το ντεμακιγιάζ. Οι ενυδατικές, στυπτικές και μαλακτικές του ιδιότητες γίνονται άμεσα εμφανείς.


πηγή:
http://www.faysbook.gr
Περι Υγείας και Ομορφιάς

Περι Υγείας και Ομορφιάς

Φροντίζουμε τον εαυτό μας με προϊόντα που μας δίνει απλόχερα η φύση.