Οι εποχές όσο πάνε και δυσκολεύουν. Αυτό δε σημαίνει ότι θα πάψει μια γυναίκα να περιποιείται τον εαυτό της. Μερικοί τρόποι για δέρμα υγειές και λαμπερό, χωρίς ιδιαίτερα έξοδα.

Peeling προσώπου: Ανακατεύουμε 2 κουταλάκι μέλι και 2 κουταλάκι ζάχαρη. Αν θέλουμε ρίχνουμε 2-3 σταγόνες χυμό λεμονιού. Απλώνουμε απαλά με κυκλικές κινήσεις σε καθαρό δέρμα σε όλο το πρόσωπο εκτός από την περιοχή των ματιών και αφήνουμε για 10 λεπτά. Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό και απαλές κυκλικές κινήσεις και πάλι.
Γιατί?
H ζάχαρη περιέχει ένα μοναδικό ενυδατικό σύστημα, του οποίου η σύνθεση είναι παρόμοια με το φυσιολογικό μείγμα υδατανθράκων της εξωτερικής στιβάδας της επιδερμίδας μας και "μιμείται" σύσταση και τη λειτουργία του δέρματός μας.  Βοηθάει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων.
Το μέλι έχει μαλακτικές και ενυδατικές ιδιότητες, αφήνοντας το δέρμα μας ιδιαίτερα απαλό. 
Το λεμόνι λευκαίνει και δίνει λάμψη στο δέρμα. Επίσης είναι αντισηπτικό και βοηθάει στην εξισορρόπηση της λιπαρότητας.

Μάσκα προσώπου ενυδατική και αντιγηραντική: Ανακατεύουμε 1/4 του κουταλιού κανέλα σκόνη, 1 κουταλάκι μέλι και 1 κουταλάκι λάδι ελιάς. Απλώνουμε σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Αφήνουμε για 10-15 λεπτά και ξεπλένουμε με δροσερό νερό.
Γιατί?
Το λάδι και το μέλι έχουν μαλακτικές, καταπραϋντικές και ενυδατικές ιδιότητες. Επιπλέον τα; ελαιόλαδο είναι πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών και βιταμίνης Ε. Η κανέλα έχει έντονη αντιρυτιδική δράση καθώς καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και είναι αντιμικροβιακή.
πηγή:

Περι Υγείας και Ομορφιάς

Περι Υγείας και Ομορφιάς

Φροντίζουμε τον εαυτό μας με προϊόντα που μας δίνει απλόχερα η φύση.